Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα που βράζει προσθέτετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε 2 λεπτά λιγότερο σε σχέση με την ένδειξη της συσκευασίας (χωρίς να προσθέσετε αλάτι). Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει καλά και ενώ έχετε κόψει το guanciale σε λεπτές φέτες το ρίχνετε μέσα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Το μαγειρεύετε μέχρι να κάνει μια τραγανή κρουστά απ’ έξω και στη συνέχεια το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτετε το τυρί, το αβγό και το φρέσκο πιπέρι. Παίρνετε με μια κουτάλα ελάχιστο νερό από τα μακαρόνια και το ρίχνετε μέσα στο μπολ, ώστε να μαγειρευτεί το αβγό.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, με μια τσιμπίδα χωρίς να τα σουρώσετε τα ρίχνετε στο τηγάνι με το guanciale και προσθέτετε ελάχιστο νερό. Στη συνέχεια όπως είναι καυτά τα ρίχνετε στο μπολ και ανακατεύετε γρήγορα, ώσπου να γίνει μια ωραία βελούδινη κρέμα (εάν χρειάζεται υγρασία, προσθέτετε νερό από την κατσαρόλα). Σερβίρετε σε πιάτα και τρίβετε φρέσκο πιπέρι.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Γυναικάρα στα 56 της η Μάρα Ζαχαρέα – Με μπικίνι στην άμμο σαν κοριτσάκι!
- Αφιέρωμα ΤΥΠΟΣ TV – Κατερίνα Καινούργιου: Από την αμφισβήτηση… στην κορυφή της τηλεθέασης
- Πού είναι και τι κάνει σήμερα ο Ζαχίρ δύο χρόνια μετά τη συμμετοχή του στο MasterChef
- Ζιζέλ: To σούπερ μόντελ που κυριάρχησε στις πασαρέλες και η λάμψη που δεν σβήνει!
- Μαρία Κορινθίου: Η σέξι φωτογραφία δίπλα στην Παναγία προκάλεσε το «κράξιμο» από τους followers
- Ιωάννα Μαλέσκου: Φορά το μπικίνι της, κάνει ντουζ και… προκαλεί χάος!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter