Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γραμμ. μέτριο κριθαράκι
600 ml ζωμός λαχανικών
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
200 γραμμ. γαρίδες αποφλοιωμένες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ίσα να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά.
Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν δέσουν τα υλικά, προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το κριθαράκι με γαρίδες ζεστό. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- H Δούκισσα Νομικού ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον ΣΚΑΪ
- Ζιζέλ: To σούπερ μόντελ που κυριάρχησε στις πασαρέλες και η λάμψη που δεν σβήνει!
- Μαρία Κορινθίου: Η σέξι φωτογραφία δίπλα στην Παναγία προκάλεσε το «κράξιμο» από τους followers
- Ιωάννα Μαλέσκου: Φορά το μπικίνι της, κάνει ντουζ και… προκαλεί χάος!
- Σάκης Κατσούλης: Αυτό είναι το σπίτι του – Μαγική η θέα από το μπαλκόνι!
- Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το νέο σχέδιο της Μυρσίνης για να εξοντώσει τις αδερφές Σταμίρη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter