Υλικά
1 πακέτο noodles αυγού
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
100 γραμμ. κόρν φλάουρ
1 αυγό
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
½ κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
50 ml ξύδι λευκό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 μικρή κονσέρβα ανανά με το χυμό του
2 φρέσκο κρεμμυδάκι
Σουσάμι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Διαδικασία
Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζετε σε ενα μπολ με μια κουταλιά από το κορν φλάουρ, τη σόγια και το αυγό και ανακατεύετε. Αφήνετε για λίγο στο ψυγείο. Κόβετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε 1 κουταλιά ηλιέλαιο και σωτάρετε το κρεμμύδι, πιπεριές και ψιλοκομμένο σκόρδο.
Όταν μαλακώσουν λίγο, σβήνετε με το ξίδι, προσθέτετε το μέλι, την κέτσαπ και ανακατεύετε. Κόβετε σε μικρό καρεδάκι τον ανανά και βάζετε και αυτόν στο τηγάνι, κρατάτε στην άκρη ζεστό. Βάζετε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.
Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο που έχει μαριναριστεί και το περνάτε από κορν φλάουρ και τηγανίζετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Στραγγίζετε σε χαρτί και το βάζετε και αυτό στο τηγάνι.
Βράζετε τα noodles στον χρόνο που σας αναγράφει η συσκευασία και, όταν είναι έτοιμα, ή τα βάζετε στο τηγάνι και ανακατεύετε ή βάζετε στο πιάτο και από πάνω το γλυκόξινο κοτόπουλο. Γαρνίρετε με σουσάμι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr