Υλικά
1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
500 γραμμ. ζωμό λαχανικών
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
100 γραμμ. φινόκιο ψιλοκομμένο
100 ml κρασί, κόκκινο
3 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πακέτο λιγκουίνι βρασμένα αλτέντε
Αλάτι& πιπέρι
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Τοποθετείτε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνετε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο, το σέλερι και τα σοτάρετε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε μέσα τις σουπιές, ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα και τις σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε εκ νέου και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα. Κατόπιν, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό τα φύλλα δάφνης, τον μάραθο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος, διορθώνετε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε το μέλι. Μόλις είναι έτοιμες, ρίχνετε τα ζυμαρικά, τα αφήνετε άλλα 2 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr