500 γραμμ. φέτες από φιλέτο μόσχου
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 σκ. σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
200 γραμμ. λευκά μανιτάρια
80 ml λευκό κρασί
1 φλιτζ. ζωμό μοσχάρι
3 κλωναράκια θυμάρι
50 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
Διαδικασία
Ζητάτε από τον χασάπη σας φιλέτο μόσχου γύρω στα 100-120 γραμμ. το κάθε κομμάτι. Βγάζετε τα φιλετάκια από το ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τα μαγειρέψετε. Τα απλώνετε στον πάγκο και αλατοπιπερώνετε από τις δύο πλευρές.
Αλευρώνετε τα φιλετάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το βούτυρο γάλακτος και το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί, σοτάρετε και από τις δύο πλευρές τα φιλετάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το θυμάρι, ίσως χρειαστεί 1 κουταλιά βούτυρο. Οι φέτες μανιταριών είναι λεπτές. Αν τις κόψετε χοντρές ή στα τέσσερα, θα πρέπει να μαγειρευτούν πρώτα και μετά να αφαιρεθούν.
Σοτάρετε τα μανιτάρια 1 λεπτό ανακατεύοντας και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε να χυλώσει. Τέλος, βγάζετε εκτός φωτιάς και προσθέτετε παγωμένο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς με ένα κουτάλι για να δέσει η σάλτσα σας. Αν θέλετε, προσθέτετε 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr