Υλικά – Η καλύτερη συνταγή για την Τσικνοπέμπτη
- 1 κοτόπουλο σε παϊδάκια
- 300 ml φυτικό λάδι
- 150 ml μηλόξιδο
- 100 ml κέτσαπ
- 15 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 γρ. ξερή μουστάρδα
- 5 ml ταμπάσκο
- 2 γρ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 γρ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 6 γρ. σκόρδο πολτοποιημένο
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-24 ώρες. Με αυτό τον τρόπο η γεύση και τα αρώματα της μαρινάδας «ποτίζουν» το κοτόπουλο.
Τοποθετούμε τα παιδάκια κοτόπουλο στη σχάρα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά. Με αυτό τον τρόπο το κοτόπουλο κάνει κρούστα εξωτερικά και εσωτερικά κρατάει τα ζουμιά του. Εναλλακτικά, μπορούμε να το βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Extra tips για το ψήσιμο
- Καλό είναι να περνάμε τις σχάρες με ένα πανί με λαδί για να μην κολλούν τα κρέατα.
- Δεν βάζουμε ρίγανη γιατί θα πικρίσει αν καεί.
- Το λεμόνι είναι κάτι που πάει πολύ καλά με το κοτόπουλο.
- Για να έχουμε καρβουνά για πολύ χρόνο θα πρέπει να τα σκεπάσουμε με σταχτή.
- Με το δάκτυλο μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο ψημένο είναι το κρέας, πιέζοντας
ελαφρώς. - Δεμ πρέπει να πιέζουμε πολύ τα κρέατα γιατί έτσι αποβάλουν τα ζουμιά τους και στεγνώνουν.
- Βγάζουμε τα κρέατα από το ψυγείο, τουλάχιστον 4 ώρες πριν για να είναι σε θερμοκρασία
περιβάλλοντος όταν τα βάλουμε για ψήσιμο.