Υλικά
300 γραμμ. ζάχαρη
1,5 κιλό αρνάκι μπούτι
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο γάλακτος + 40 γραμμ. + 50 γραμμ.
1 ματσάκι δενδρολίβανο
1/2 ματσάκι θυμάρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι & πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδου
1,5 κιλό πατάτες
500 ml χλιαρό νερό
1 κύβος ζωμού
Χοντρό αλάτι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Σε ένα ταψί βάζετε το αρνί και το χαράζετε σε 3 σημεία. Κόβετε το σκόρδο σε 3 κομμάτια και τα καρφώνετε εκεί όπου έχετε χαράξει. Αλείφετε με μια κουταλιά βούτυρο το αρνάκι και αλατοπιπερώνετε. Ψιλοκόβετε το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τον μαϊντανό και τα βάζετε σε ένα μπολάκι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο γάλακτος, τη μία κουταλιά μουστάρδα και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Αλείφετε το μπούτι ομοιόμορφα με την πάστα που φτιάξατε. Σε ένα μπολ βάζετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα 50 γραμμ. βούτυρο. Προσθέτετε τις πατάτες στο ταψί με το αρνάκι. Διαλύετε το ζωμό στο χλιαρό νερό και το ρίχνετε και αυτό στο ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μισή ώρα ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα. Μόλις το αρνάκι είναι έτοιμο, το βγάζετε από το ταψί και το σερβίρετε σε μία πιατέλα. Σπάτε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέσα στο ταψί. Σε ένα τηγάνι προσθέτετε λιωμένο βούτυρο γάλακτος, τις σπασμένες πατάτες, χοντρό αλάτι, μια σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σοτάρετε ελαφρώς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr