Υλικά
1 χοιρινή πανσέτα 3 κιλά (χ. δέρμα,χ. κόκκαλο)
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σκόνη
1 κουταλιά της σούπαςπελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
½ κούπα ξύδι βαλσάμικο
½ κούπα κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας καπνιστό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπαςξύσμα πορτοκάλι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
½ κούπα ελαιόλαδο
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Αλατίζετε αρχικά την πανσέτα. Στη συνέχεια αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρετε την πανσέτα. Τυλίγετε καλά και βάζετε ή σε μια σακούλα ή σε ένα ταψί και σκεπάζετε, βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, βάζετε την πανσέτα σε ταψί με σχάρα και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο όλο το ταψί με την σχάρα και την πανσέτα.
Βάζετε 2 κούπες νερό στο ταψί και ψήνετε. Ανά διαστήματα ελέγχετε μήπως χρειαστεί νερό το ταψί. Όταν ψηθεί, βγάζετε την καραμελωμένη πανσέτα, αφήνετε στον πάγκο να κρυώσει λίγο και την βάζετε στον φούρνο να κρυώσει καλά, αλλιώς δεν πρόκειται να κοπεί σε ωραίες φέτες. Κόβετε σε φέτες και στη συνέχεια τις ψήνετε να πάρουν χρώμα στην σχάρα ή σε σχαροτήγανο ή σε τηγάνι.
Όλα τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε μέχρι να δέσουν. Σερβίρετε την πανσέτα σε φέτες με την σάλτσα από πάνω και μια λαχανοσαλάτα. Πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι και κρεμμυδάκι φρέσκο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr