Υλικά – Η πίτα της τεμπέλας
500 γρ. φύλλο κρούστας
250 ml γάλα
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
200 γρ. mix τυριών τριμμένα
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
250 γρ. ψιλοκομμένα αλλαντικά (Γαλοπούλα, μπέικον, καπνιστή μπριζόλα)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
Διαδικασία
Αρχικά αφήνουμε τα φύλλα κρούστας να ξεπαγώσουν πάνω στο πάγκο εργασίας. Σε ένα ταψί διαστάσεων 38Χ25 τοποθετούμε το ένα φύλλο δίπλα στο άλλο σαν ακορντεόν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο.
Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το μπέικίν πάουντερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε πάνω από την κρούστα, αφήνουμε για 10 λεπτά πάνω στο πάγκο εργασίας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 45 έως 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Είναι μία έξυπνη ιδέα ακόμη και για το lunch box των παιδιών στο σχολείο, καθώς η συγκεκριμένη πίτα είναι και θρεπτική και νόστιμη. Φυσικά, μπορείτε να την φτιάξετε ακόμη σε party!
Ειδήσεις Σήμερα
Η Ναταλία Γερμανού στα κάγκελα και η «κατσάδα» στον Πανόπουλο