Ο Σμίχαλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στις ΗΠΑ για τις Εαρινές Συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωσε ότι υπάρχει “θετική πρόοδος” για τη συμφωνία έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ.
“Το πιο σημαντικό είναι ότι καθορίσαμε με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές μας. Η συμφωνία θα πρέπει να συνάδει με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και να μην είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και στην ουκρανική νομοθεσία”, έγραψε και πρόσθεσε ότι οι νομικές ομάδες εργάζονται πάνω στο έγγραφο.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Μάικ Γουόλτς δήλωσε χθες Κυριακή ότι «η συμφωνία με την Ουκρανία θα κλείσει».
Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο στις 18 Απριλίου ως ένα πρώτο βήμα προς τη σύναψη συμφωνίας για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας.
Παρότι αμφότερες θεωρούσαν ότι θα υπέγραφαν συμφωνία για συνεργασία για τα ουκρανικά ορυκτά τον Φεβρουάριο, αυτή καθυστέρησε μετά τη συνάντηση σε τεταμένο κλίμα που είχε στο Οβάλ Γραφείο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδήσεις Σήμερα
- Κίνηση τώρα: Ακινητοποιημένο λεωφορείο προκαλεί χάος στον Φάρο Ψυχικού – Σοβαρά προβλήματα προς Κηφισιά
- Διάρρηξη στην αποθήκη του Δήμου Δέλτα στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]
- Ο Γιώργος Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το «Καλημέρα Ελλάδα»
- Πρωτομαγιά 2025: Ποιοι απεργούν – Οι ώρες που θα γίνουν συγκεντρώσεις
- Αεροδρόμιο Μακεδονία: Τι συμβαίνει με τα αεροπλάνα σήμερα (28/4) – Καθυστερήσεις πτήσεων