2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύετε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύετε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βουτυρώνετε τη βαφλιέρα, την οποία έχετε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνετε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνετε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρερε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας! Φυσικά μπορείτε και με τσένταρ και αλλαντικά για αλμυρό αποτέλεσμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr