Υλικά
Για το ρολό
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)
200 γραμμ. ψωμί ψίχα
100 ml γάλα
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
150 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας μαιντανό
1 αυγό
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
5 αυγά βρασμένα
5 φέτες μπέικον
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Για το πέστο μαιντανού
1 μικρό ματσάκι μαιντανό
100 γραμμ. φυστίκι Αιγίνης
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες baby
1 φύλλο δάφνης
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας θυμάρι
Αλάτι &πιπέρι
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Για το πέστο μαϊντανού: Βάζετε ολα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιείτε.
Για το ρολό κιμά στο φούρνο: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ενα μπόλ βάζετε το γάλα με το ψωμί να μουλιάσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε, σε λίγο ελαιόλαδο,ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Όταν τελειώσει το σοτάρισμα, αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και το θυμάρι. Σε ενα μεγάλο μπόλ βάζετε τον κιμά, τα υλικά από το τηγάνι,το τριμμένο τυρί, το ψωμί που έχει στραγγίξει καλά από το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ζυμώνετε για 5 λεπτά περίπου να γίνει αφράτος ο κιμάς.
Απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο, λαδώνετε με ένα πινέλο και απλώνετε πάνω το μείγμα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 30εκ. χ 22εκ.. Αλείφετε το πέστο σε όλο τον κιμά. Περνάτε τα βρασμένα αυγά απο αλεύρι. Προσθέτετε τα βρασμένα αυγά, αφού τα έχετε τυλίξει με μπέικον. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, κλείνετε σε σχήμα ρολό. Στρίβετε τις άκρες ώστε να τυλίξετε σαν καραμέλα.
Τυλίξτε τώρα και με αλουμινόχαρτο.
Μεταφέρετε σε ενα ταψί και βάλτε 1 κούπα νερό. Ψήστε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς, έπειτα αφαιρέστε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και βάλτε για ακόμη 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Βγάζετ από τον φούρνο, αφήνετε να κάτσει 10 λεπτά και κόβετε σε φέτες.
Για τις πατάτες: Βράζετε τις πατάτες βάζοντας σε κρύο νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και αλάτι. Βράζετε για 20 λεπτά, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και κόβετε στη μέση. Σοτάρετε σε βούτυρο και πασπαλίζετε με θυμάρι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr