Υλικά
220 γραμμ. νερό
12 γραμμ. ζάχαρη
10 γραμμ. μαγιά νωπή
1 βανίλια
30 γραμμ. ηλιέλαιο
2 γραμμ. αλάτι
250 γραμμ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
Άχνη ζάχαρη
Μέλι ή σοκολάτα για το σερβίρισμα
1γραμμ. κανέλα σκόνη
Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Διαδικασία
Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε την μαγιά, προσθέτετε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε δυο κουταλιές αλεύρι και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και μετά προσθέτετε το αλάτι, την κανέλα, το ηλιέλαιο και την βανίλια. Ανακατεύετε τα υλικά με το χέρι και στη συνέχεια σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα από πάνω και το αφήνετε για 40 λεπτά. Βάζετε ηλιέλαιο στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνετε το μείγμα με το χέρι και βάζετε ένα μπαλάκι σε ένα κουταλάκι το οποίο έχετε βουτήξει σε ηλιέλαιο για να μην κολλάει. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Αφού βάλετε αρκετούς λουκουμάδες στην κατσαρόλα, αρχίζετε και ανακατεύετε με την κουτάλα. Τους αφήνετε περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια τους βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί για να ρουφήξει το ηλιέλαιο. Αφού τους φτιάξετε όλους, τους σερβίρετε ανάλογα με την προτίμηση σας με μέλι, κανέλα και άχνη ή μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr