Υλικά
Για τη γέμιση
200 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστών
200 γραμμ. χοιρομέρι ψιλοκομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστών
1/2 μεγάλο λευκό κρεμμύδι σε κύβους
100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμ. μετσοβόνε τριμμένο
300 ml κρέμα γάλακτος 35%
4 αυγά μεγάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Διαδικασία
Για την γέμιση: Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον και το καπνιστό χοιρινό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να βγάλει το λίπος του το μπέικον και γίνει τραγανό.
Αφαιρέστε και βαλτέ το σε απορροφητικό χαρτί για να απαλλαγεί από το επιπλέον λίπος. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά 4 αυγά, στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο και χτυπήστε ελαφρά μαζί για περίπου ένα λεπτό για να ενσωματωθεί λίγος αέρα στην κρέμα.
Βάλτε το μπέικον, το χοιρομέρι και το κρεμμύδι στην τάρτα, έπειτα προσθέστε τα υλικά του μπολ με την κρέμα γάλακτος και τέλος προσθέστε τα τυριά. Ψήστε την quiche lorraine σε έναν προθερμασμένο φούρνο στους 180, για περίπου 20 λεπτά, έως ότου πάρει χρώμα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε λίγο να κρυώσει, κόβετε και σερβίρετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr