Υλικά
4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα Dijonnaise
¼ φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κόκκινη πιπεριά, πολτοποιημένη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι
4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα και κόκκαλα
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 φλιτζ. ψίχουλα ψωμιού
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Αναμειγνύετε 2 κ.σ. μαγιονέζα Dijonnaise, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, το σολομό και το αυγό.
Προσθέτετε τα ψίχουλα ψωμιού και ανακατεύετε. Φτιάχνετε το μείγμα σε 8 κροκέτες. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζετε τις κροκέτες και μαγειρεύετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζετε τις κροκέτες σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την υπόλοιπη μαγιονέζα Dijonnaise, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τη ½ κγ. σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλάτι και περιχύνετε τις κροκέτες.