Υλικά
500 γραμμ. σύκα
40 γραμμ. τζίντζερ τριμμένο
200 γραμμ. καστανή ζάχαρη
150 γραμμ. νερό
1 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλας
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Πλένετε καλά τα σύκα και αφαιρείτε το κοτσάνακι τους, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε 4-6 κομμάτια το καθένα. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τη ζάχαρη από πάνω και το νερό, και αφήνετε για 1 ώρα περίπου για να βγουν όλοι οι χυμοί από τα σύκα.
Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το τζίντζερ και την κανέλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε για να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα, ξαφρίζετε αν χρειαστεί, και 5 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε το λεμόνι. Αφήνετε να κρυώσει καλά και τοποθετείτε σε βαζάκια.
*Περισσότερες συνταγές για μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και παγωτά, θα βρείτε στο περιοδικό “Κουζίνα & Γεύσεις” που κυκλοφορεί την Κυριακή με τον Ελεύθερο Τύπο.