Υλικά
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
120 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
200 γραμμ. πραλίνα φουντουκιού
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
6 kinder bueno κομμένα σε κομμάτια
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα με πραλίνα φουντουκιού. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχετε πλούσιο ομοιογενές μείγμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρετε τη σαντιγί σταδιακά στο μείγμα πραλίνας και διπλώνετε απαλά το μείγμα με τη μαρίζ.
Προσθέτετε τα κομμάτια bueno στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με τη μαρίζ, να πάνε παντού. Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνετε την επιφάνεια του με τη μαρίζ. Γαρνίρετε από πάνω με κομμάτια bueno αν θέλετε. Καλύπτετε με το καπάκι και βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για 6-8 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.