Υλικά
300 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. βούτυρο
5 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδι
350 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια σε σκόνη
100 γραμμ. καβουρντισμένα λευκά αμύγδαλα
Για το σιρόπι
220 ml νερό
220 γραμμ. ζάχαρη
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τους κρόκους αυγών και το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τη βανίλια και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ξεχωριστό κάδο βάζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε στο μίξερ σε μαρέγκα, για περίπου 10 λεπτά. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Με μαρίζ ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25 εκ. και ψήνετε για 1 ώρα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνετε να βράσουν για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν την πρώτη βράση. Ρίχνετε το σιρόπι, όπως είναι καυτό πάνω στη χλιαρή γιαουρτόπιτα. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια αφού κρυώσει καλά.