Υλικά
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
2 γλυκοπατάτες
2 πατάτες
1½ φλιτζ. γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνετε τα κομμάτια σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.
Αφαιρείτε τις πατάτες και τις πολτοποιείτε με τον μύλο του πουρέ. Προσθέτετε όσο γάλα θέλετε προκειμένου να έχετε την επιθυμητή υφή. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε, μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.