Υλικά
280 γραμμ. νερό
90 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
600 γραμμ. γάλα
1 φλούδα λεμόνι
190 γραμμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
20 γραμμ. βούτυρο
1 ½ κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 ½ κουταλιά της σούπας κρύο νερό
Κανέλα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζετε το νερό με το ρύζι σε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πιει το νερό. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύετε.
Από την ώρα που θα πάρει βράση μετράτε περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και δοκιμάζετε το ρύζι αν είναι μαλακό, αν θέλει κ άλλο ανακατεύετε για αλλά δυο λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το κρύο νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Μοιράζετε σε μπλοκάκια. Αφήνετε να κρυώσει και να κάνει πέτσα και προσθέτετε κανέλα. Αποθηκεύετε στο ψυγείο.