10 μήλα
1 σφηνάκι κονιάκ
Το 80% του βρασμένου προϊόντος ζάχαρη άσπρη
1 ξυλάκι κανέλα
Χυμός από ½ λεμόνι
2 φλιτζ. νερό
Διαδικασία
Πλένετε καλά τα μήλα και τα καθαρίζετε από φλούδια και σπόρους. Τα κόβετε σε κυβάκια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κονιάκ και ελάχιστο νερό.
Μελομακάρονα: 6 tips για σου βγουν τραγανά απ' έξω και μελωμένα από μέσα
Βάζετε την κατσαρόλα στο μάτι σε όχι υψηλή θερμοκρασία και αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Στη συνέχεια, τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Ζυγίζετε το προϊόν που έχετε και αναλόγως βάζετε το 80% ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και το λεμόνι. Ανακατεύετε καλά και ανάβετε πάλι το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις δέσει, είναι έτοιμη. Τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάτε στο ψυγείο.