Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
400 γραμμ. ντομάτα τριμμένη στον τριφτή
2- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανό
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Πουρές πατάτας
Διαδικασία
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν καλά, ξαναρίχνετε το κρέας.
Πλένετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη ή προσθέτετε απευθείας την τριφτή ντομάτα. Κατόπιν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τη δάφνη.
Σιγοβράζετε για 45-50΄. Βράζετε για 5΄ και ρίχνετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε το κοκκινιστό με πουρέ πατάτας, έτοιμο ή σπιτικό.