Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
2 φλιτζ. ζάχαρη
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 αβγά μεγάλα
3 ώριμες μπανάνες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγη βανίλια
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και χτυπάτε καλά προτού προσθέσετε το επόμενο.
Σε ένα μικρό μπολ λιώνετε τις μπανάνες με το πιρούνι και προσθέτετε την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε αλεύρι, σόδα, αλάτι και μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε τις μπανάνες στο μίγμα ζάχαρης-αβγών και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να «εξαφανιστεί» το αλεύρι. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε για 60-70 λεπτά.