Υλικά
3 φλιτζ. χυμό μήλου
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 φακ. τσάι λεμόνι
1 φλιτζ. νερό
1 μήλο (½ ολόκληρο + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες για γαρνιτούρα)
1 ξυλάκι κανέλας + 4 επιπλέον για γαρνιτούρα
3 γαρύφαλλα
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φλιτζ. φρέσκα κράνμπερις
1 λεμόνι (½ μόνο τη φλούδα + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα)
Διαδικασία
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό μήλου, την καστανή ζάχαρη, το φακελάκι με το τσάι, το νερό, το ½ μήλο, 1 ξυλάκι κανέλας, τα γαρύφαλλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ½ φλ. κράνμπερις και τη φλούδα λεμονιού.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα αρώματα. Σουρώνετε για να αφαιρέσετε όλα τα υλικά που βάλατε και να μείνει μόνο το ρόφημα.
Μοιράζετε σε φλιτζάνια ή κούπες και προσθέτετε στο καθένα από 1 κ.γ. κράνμπερις, 1 ξυλάκι κανέλας, 2 φέτες λεμονιού, 2 φέτες μήλου και μερικά κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε.