Υλικά
250 γραμμ. βούτυρο
125 γραμμ. κουβερτούρα
50 γραμμ. κακάο
450 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ 2 πακέτα
200 ml νερό
300 γραμμ. ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
200 γραμμ. σοκολατένια τρούφα
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα. Προσθέτετε το κακάο. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε, σε μέτρια φωτιά, το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ετοιμαστεί το σιρόπι.
Με τα χέρια θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μείγμα κουβερτούρας και το σιρόπι στα μπισκότα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει το μείγμα.
Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Σε ξεχωριστά πιάτα βάζετε το κονιάκ, την καρύδα, τη σοκολατένια τρούφα και το κακάο. Βουτάτε ένα ένα τα τρουφάκια στο κονιάκ και κατόπιν τα κυλάτε στην επικάλυψη της επιλογής σας. Βάζετε τα τρουφάκια στο ψυγείο για μια ώρα πριν τα σερβίρετε.