Υλικά
500 γραμμ. μπουκατίνι
50 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. καπνιστό σολομό σε μικρά κομμάτια (1-2 εκ.)
Χυμός από ένα λεμόνι
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
60 ml βότκα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε 4-5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού πάρει βράση προσθέτετε αλάτι. Ρίχνετε τα μπουκατίνι μέσα και αφού ανακατέψετε τα αφήνετε να βράσουν για 6’.
Σε μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τα κομμάτια του σολομού και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε την κρέμα και τη βότκα.
Βάζετε πιπέρι και αφήνετε σε χαμηλή ένταση μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα.