Υλικά
500 γραμμ. φιλέτο σολομού
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ανθός αλατιού
1½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπέρι
Διαδικασία
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Σε ένα μπολ βάζετε τον άνηθο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύετε. Βάζετε το σολομό σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος και τον καλύπτετε με τα υλικά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Όταν περάσει ο χρόνος, σκουπίζετε το σκεύος από τα υγρά και αναποδογυρίζετε το σολομό. Ξανασκεπάζετε για άλλες 24 ώρες και συνεχίζετε το μαρινάρισμα.
Στεγνώνετε το σολομό, που πλέον έχει αλλάξει χρώμα, και τον αφήνετε για 30΄ στην κατάψυξη. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια τις βάζετε σε μπολ και τις καλύπτετε με λάδι.
Σερβίρετε το σολομό σκέτο με λίγο λεμόνι ή τον βάζετε σε πράσινες σαλάτες.