Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Ντοματοπελτές
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Κόβετε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια, το πλένετε και το αφήνετε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και, μόλις λιώσει, ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνετε να σοταριστεί έως ότου ροδίσει.
Ρίχνετε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά, προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να βράσουν τα υλικά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Διαλύετε τον πελτέ στο νερό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Δοκιμάζετε με ένα πιρούνι, αν το μοσχάρι είναι έτοιμο.
Αν δείτε ότι έχει μαλακώσει, βγάζετε τα κομμάτια από την κατσαρόλα και τα βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Στην κατσαρόλα με τη σάλτσα από το κρέας, ρίχνετε τα μακαρόνια αφού τα σουρώνετε και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα για να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε σε μεγάλα πιάτα, βάζοντας πρώτα τα μακαρόνια, από πάνω τα κομμάτια του μοσχαριού και πασπαλίζετε με τριμμένη φέτα.