Υλικά
150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμ. μουστάρδα Dijon
20 γραμμ. κάπαρη ξεπλυμένη, ψιλοκομμένη
50 γραμμ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
400 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλου
150 γραμμ. μαύρη μπίρα
4 φέτες γερμανικό ψωμί με προζύμι
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα 100 γραμμ. βούτυρο με τη μουστάρδα, την κάπαρη, τον μαϊντανό και τα αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε μια λεπτή στρώση ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και, όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνετε τα συκωτάκια μέσα.
Δεν τα ανακατεύετε μέχρι να χρυσαφίσουν. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 με 3 λεπτά ακόμα, σβήνετε με τη μαύρη μπίρα και προσθέτετε τα υπόλοιπα 50 γραμμ. βούτυρο ώστε να δημιουργηθεί μια σκούρα μαύρη σάλτσα.
Εν τω μεταξύ, φρυγανίζετε το ψωμί στο φούρνο ή στη σχάρα και περνάτε και τις 2 μεριές με το αρωματικό βούτυρο μουστάρδας όσο το ψωμί είναι ακόμα ζεστό.