Υλικά
200 γραμμ. γαρίδες
200 γραμμ. αχιβάδες
300 γραμμ. καλαμαράκια
100 γραμμ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
30 γραμμ. μαϊντανό
5 γραμμ. τριμμένη καυτερή πιπεριά
300 γραμμ. σουπιά φρέσκια κομμένη σε μεγάλο καρέ
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
60 γραμμ. λευκό κρασί
500 γραμμ. σπαγγέτι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα μύδια και τα στρείδια και τα αφήνετε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μία ώρα. Κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνετε τα πλοκάμια ολόκληρα. Δεν αποφλοιώνετε τις γαρίδες.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τα μύδια και τα στρείδια για να τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Πετάτε όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σοταριστούν λίγο, σβήνετε με το κρασί κι αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.