Υλικά
3 πορτοκάλια βρασμένα και αλεσμένα μαζί με τη φλούδα
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
2 φλιτζ. βούτυρο φρέσκο
2 φλιτζ. ινδοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
2½ φλιτζ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
8 φέτες πορτοκάλι φρέσκο ή γλυκό κουταλιού
Διαδικασία
Βράζετε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό, ρίχνετε τη ζάχαρη και την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και προσθέτετε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και βράζετε για 1-2’ μέχρι να πήξει το μίγμα.
Βάζετε στην κατσαρόλα τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψί και το στρώνετε με μια σπάτουλα ώστε να είναι ομοιόμορφο σε πάχος (γύρω στα 2-3 εκ.).
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε την κουβερτούρα και σε χαμηλή θερμοκρασία περιμένετε να λιώσει. Μόλις λιώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης.
Περιχύνετε το χαλβά με τη σοκολάτα. Τον αφήνετε να κρυώσει εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβετε. Γαρνίρετε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με φέτες γλυκού κουταλιού πορτοκάλι.