Υλικά
1 ½ κιλό κατσίκι μπούτι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1φλιτζ. κρασί λευκό
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Πλένετε καλά το κρέας και το στραγγίζετε. Βάζετε σε ένα γουδί ή σε ένα μπολ τη ρίγανη, το θυμάρι, τη δάφνη ψιλοκομμένη, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνετε τρύπες στις οποίες χώνετε τις 2 σκελίδες σκόρδο μέσα.
Αλείφετε το κρέας με λίγο από το λάδι και πασπαλίζετε τα μυρωδικά σε όλο το κομμάτι. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος, αν έχετε, αλλιώς σε ταψί με ένα φλιτζάνι νερό και ψήνετε για 1½ ώρα Βάζετε σε μπολ το υπόλοιπο λάδι, το κρασί, τη μια σκελίδα σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε όλα να γίνουν σάλτσα. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρέας, το αλείφετε με τη σάλτσα που έχετε στο μπολ. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία πολλές φορές μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του κρέατος.
Γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά, ρίχνετε λίγο νερό, αν χρειαστεί, και συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει, φροντίζοντας να μείνει λίγη σάλτσα, ώστε να περιχύσετε το φαγητό κατά το σερβίρισμα. Κόβετε το κρέας σε φέτες, αφαιρώντας το κόκκαλο και το σερβίρετε ζεστό.