Υλικά
2 φλιτζ. φασολάκια μαυρομάτικα
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο ή μισό βολβό φινόκιο
1 φλιτ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε τα φασολάκια σε λίγο νερό 10 λεπτά, πριν τα μαγειρέψετε. Σε κατσαρόλα βράζετε νερό και τα ρίχνετε μέσα. Τα αφήνετε να βράσουν για 25 λεπτά περίπου. Τα τραβάτε και τα τοποθετείτε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μάραθα με το σπανάκι με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να ψηθούν για 20 λεπτά.
Προσθέτετε τα φασόλια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε χλιαρό ή κρύο σε θερμοκρασία δωματίου.