Υλικά
800 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γραμμ. ζάχαρη
15 γραμμ. αμμωνία
12 γραμμ. σόδα
12 γραμμ. κανέλα
5 γραμμ. γαρίφαλο
10 γραμμ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
150 ml λάδι
200 ml μούστο βρασμένο
100 ml μέλι
180 ml νερό
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Χτυπάτε το λάδι, το μούστο, το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά με τον αυγοδάρτη ή στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύετε στο αλεύρι την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κακάο.
Ρίχνετε στο αλεύρι τα υγρά. Τα ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Πλάθετε τα μουστοκούλουρα και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα. Από πάνω τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου στο αερόθερμο.
Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε σε πλαστικό σακουλάκι ή σε μπισκοτοδοχείο, για να διατηρηθούν μαλακά.