Υλικά
500 γραμμ. σπαγγέτι
120 γραμμ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 αντσούγιες, ξαρμυρισμένες και λεπτοκομμένες
300 γραμμ. τόνος
350 γραμμ. ντομάτα σε καρέ
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
Λίγη φρέσκια ρίγανη
1 ψιλοκομμένο πεπεροντσίνο
Πιπεριές σε καρέ
Αλάτι
Διαδικασία
Για τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πιπεριές, το πεπεροντσίνο, το μαϊντανό και τις αντσούγιες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τον τόνο, την ντομάτα σε καρέ και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και στο τέλος προσθέτουμε λίγη ρίγανη.