Υλικά
250 γραμμ. αλεύρι για κέικ
20 γραμμ. κακάο
20 γραμμ. καρύδα τρίμμα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
320 γραμμ. ζάχαρη
210 ml νερό χλιαρό
45 γραμμ. καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξίδι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Για την γκανάς
100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
80 ml γάλα καρύδας
Διαδικασία
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, την καρύδα, το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το χλιαρό νερό, το καλαμποκέλαιο και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το ξίδι με τη σόδα, ανακατεύετε καλά καθώς αφρίζει, προσθέτετε στο μίγμα του κέικ και ξανά ανακατεύετε.
Βάζετε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει.
Για την γκανάς: Βάζετε το γάλα καρύδας στο ψυγείο για 2- 3 ώρες. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε σε αυτήν μόνο το πάνω μέρος του γάλακτος καρύδας που είναι σαν αφρός. Ανακατεύετε και αμέσως περιχύνετε την γκανάς πάνω στο κέικ σοκολάτας.