Υλικά
1 καρβέλι ψωμί
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει
100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου.
Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα μαχαίρι, ανοίγετε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζετε μέσα με το μίγμα βουτύρου και προσθέτετε μια πρέζα τριμμένου τυριού.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλους τους κομμένους κύβους απ’ όλες τις πλευρές. Όταν τελειώσετε, «βουρτσίζετε» από πάνω το τυχόν υπόλοιπο μίγμα βουτύρου-σκόρδου.
Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λεπτά για να λιώσει καλά το τυρί. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.