Υλικά
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
400 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
1/3 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκούρίγανη
1 φύλλο δάφνης
400 γραμμ. ζύμη για πίτσα
1 φλιτζ. μοτσαρέλα, τριμμένη
10 ντοματίνια, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζ. πεκορίνο, τριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230. Σε ένα τηγάνι βάζετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε, μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρώς. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ξεροψήνεται.
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Ρίχνετε το 1/2 κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, τη ρίγανη και το φύλλο δάφνης.
Ρίχνετε νερό ώστε να σκεπαστεί ο κιμάς και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του και να αρχίζει σχεδόν να κολλάει στον πάτο του τηγανιού. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και περιμένετε λίγο να κρυώσει.
Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε τη φρέσκια ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου. Τη μεταφέρετε σε ένα κυκλικό ταψί και πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη μοτσαρέλα.
Ρίχνετε τον κιμά και απλώνετε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Βάζετε τις φέτες από τα ντοματίνια, το υπόλοιπο κρεμμύδι και πασπαλίζετε με το πεκορίνο. Βάζετε την πίτσα στον φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr