Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα Tomahawk
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
5-6 κλωνάρια δεντρολίβανο
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη φωτιά στην ψησταριά και όσο πυρώνουν τα κάρβουνα, προετοιμάζετε τη μπριζόλα Tomahawk. H μπριζόλα πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια την ακουμπάτε στον πάγκο εργασίας και την σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Μεταφέρετε τη μπριζόλα στην σχάρα και ψήνετε για περίπου 6-7 λεπτά, αναλόγως πόσο παχιά ή λεπτή είναι η μπριζόλα. Στη συνέχεια γυρίζετε τη μπριζόλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 6-7 λεπτά.
Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, αλείφετε το κρέας με τα κλωνάρια δεντρολίβανου και το ελαιόλαδο. Ελέγχετε τη μπριζόλα με ένα θερμόμετρο. Η μοσχαρίσια Tomahawk σερβίρεται ιδανικά medium, όταν το θερμόμετρο στο εσωτερικό τηε δείξει μεταξύ 50-60 βαθμούς.
Βγάζετε τη μπριζόλα από τη ψησταριά και την αφήνετε να ξεκουραστεί, για 10 λεπτά, πριν τη σερβίρετε. Συνοδεύετε με baby ρόκα και κόβετε τη μπριζόλα κατά μήκος του κόκαλου και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr