Υλικά – Η αυθεντική κρεμ μπρουλέ
6 κρόκοι αυγών
100 γραμμ. ζάχαρη
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 δόση βανίλιας
Για το σερβίρισμα
50 γραμμ. ζάχαρη καστανή
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μίγμα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και, μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από την φωτιά και την προσθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους.
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα σε μια κανάτα. Τοποθετούμε σε ένα ταψί 6 πυρίμαχα μπολ και ύστερα γεμίζουμε με το μίγμα από την κανάτα, συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέσα στο ταψί μέχρι την μέση τον μπολ και ψήνουμε για 30’.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Οι κρέμες δεν θα είναι πολύ σφιχτές, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και όταν τις σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καψαλίζουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Θα σκεπάσει με χιόνια την Ελλάδα η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»
Συντάξεις: Αυξήσεις και αναδρομικά σε απόστρατους [πίνακες & παραδείγματα]