Υλικά – Ομελέτα σουφλέ
3 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδι
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
120 γραμμ. τυρί γραβιέρα τριμμένο στο ψιλό
Διαδικασία – Ομελέτα σουφλέ
Προθερμάνετε το γκριλ και τοποθετήστε την σχάρα του φούρνου στο κέντρο του φούρνου. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή μίξερ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ττυριού και το αλάτι. Μετά προσθέσετε το ένα τέταρτο της μαρέγκας και ανακατέψτε. Προσθέστε όλο το μείγμα μέσα στην μαρέγκα.
Σε ένα τηγάνι διαστάσεων 16 πόντων, λιώστε το βούτυρο. Βάλετε το μείγμα των αυγών με την μαρέγκα.Πασπαλίσετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και ψήσετε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C και για 17 – 20 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Ζώδια: Αυτά θα μαλώσουν τόσο που θα χωρίσουν μέσα στον Φεβρουάριο
Συναγερμός στο Survivor All Star – Ο Κωνσταντίνος Βασάλος πιάστηκε να τρώει μπέργκερ στο δάσος