Υλικά – Η καλύτερη βελουτέ σούπα με γιαούρτι
800 γραμμ. παντζάρια ψιλοκομμένα
2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες
10 γραμμ. σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γραμμ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
2lt ζωμό ή νερό
180 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 3-4′, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα. Ανάλογα με το πώς θέλουμε να είναι η τελική υφή της σούπας μας, προσθέτουμε ζωμό στο μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε την σούπα και την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ειδήσεις σήμερα
Πέτα ψηλά αϊτέ – Σπάραξε η Ελλάδα αποχαιρετώντας τον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα [εικόνες & βίντεο]
ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας από 12-15:00 για να κάνουν οι εργαζόμενοι γενική συνέλευση
Φρίκη: Τα πάνδεινα πέρασε το αγοράκι από τον πατέρα και τη παπαδιά γιαγιά του
Χαμός στον ΣΚΑΪ: Ο Βαρεμένος άρπαξε χαρτί από την Καραμανλή και της το πέταξε [βίντεο]