Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζετε σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτετε και το σκόρδο. Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά να σoταριστεί.
Αφήνετε να θωρακιστεί καλά και σπάτε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύετε συνεχώς. Αφήνετε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί καλά. Προσθέτετε την ντομάτα, το κονκασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι. Βάζετε σε μέτρια ένταση τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 30-40 λεπτά. Ανά διαστήματα ελέγχετε μήπως χρειαστεί νερό.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο απ’ ό,τι λέει η συσκευασία, τα σουρώνετε, ραντίζετε με ελαιόλαδο, ανακατεύετε και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα όπου τα βράσατε για να τα κρατήσετε.
Οταν ο κιμάς είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα, έτοιμος, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε. Τρίβετε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτετε λίγα ζυμαρικά, στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτετε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά. Τέλος, τρίβετε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr