Μαγειρίτσα κοτόπουλο με σπανάκι
Χρόνος: 80’
Βαθμός: 2
Μερίδες: 6
Υλικά
500 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλου
500 γραμμ. κοτόπουλο φιλέτο σε κομματάκια
500 γραμμ. σπανάκι
1 μαρούλι
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
1 μάτσο άνηθο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
150 γραμμ. ρύζι γλασέ
2 λεμόνια
2 αβγά
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή νερό
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο μάραθο
Διαδικασία
Πλένετε καλά τα συκωτάκια, τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα ζεματάτε για 5 λεπτά. Επειτα, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Παράλληλα, ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, τον μάραθο και τα κρεμμυδάκια και, αφού κρυώσουν τα συκωτάκια, τα ψιλοκόβετε και αυτά.
Ρίχνετε αρκετό λάδι στην κατσαρόλα και, όταν κάψει καλά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε. Κατόπιν, ρίχνετε και σοτάρετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια τα συκωτάκια μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το ρύζι και σβήνετε με το κρασί.
Οταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε τον ζωμό (ή το νερό), το σπανάκι, το ψιλοκομμένο μαρούλι, τον μάραθο και τον άνηθο. Βράζετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να βράσει το ρύζι και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, χτυπώντας με το σύρμα τον χυμό από τα λεμόνια με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε λίγο λίγο από το ζουμί μέσα στα αβγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Οταν πλέον τα αβγά έχουν πάρει θερμοκρασία, επιστρέφετε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα και βράζετε για ένα λεπτό, ώστε να πήξει ελαφρά η σούπα. Σερβίρετε καυτή τη σούπα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνηθο και μπόλικο πιπέρι.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr