Υλικά – γιουβαρλάκια
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο λάπα
- 120 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 ½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
- 3 κρόκους αυγών
- 1 ½ κ.τ.σ κόρν φλάουρ
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ½ κ.τ.σ βούτυρο
Διαδικασία
Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια. Βάζουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο (1/2 ποτήρι νερό ελαιόλαδο), τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και λίγα κοτσάνια από τον άνηθο και βάζουμε να βράσει. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες στο φαγητό σε αυτό το σημείο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, που τα έχουμε τρίψει στο μούλτι και έπειτα τα έχουμε σουρώσει καλά με μια πετσέτα να φύγουν τα υγρά, τον άνηθο, το αυγό, τις 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Πλάθουμε καλά τον κιμά μας.
Πλάθουμε κεφτεδάκια των 30 γρ.. Μόλις βράσει ο ζωμός μας, χαμηλώνουμε και ρίχνουμε προσεχτικά ένα-ένα τα γιουβαρλάκια με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά.
Είναι ένα φαγητό, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, ειδικά το χειμώνα. Θρεπτικό και με απλά υλικά, είναι η καλύτερη ιδέα για το τραπέζι της Δευτέρας!