Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη ελληνική θέση και γεύση στη λίστα αφού στη θέση 48 φιγουράρει και η γουρουνοπούλα, μια κλασική επιλογή στη νότια Ελλάδα, με το χοιρινό να ψήνεται ολόκληρο και να αποκτά τραγανή πέτσα.
Επίσης υπάρχει και το χοιρινό με σέλινο στην 74η θέση, ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο φαγητό με χοιρινό μαγειρεμένο σε σάλτσα αυγολέμονο.
Το Κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος, τα οποία μαρινάρονται σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια περνιούνται σε σούβλα και ψήνονται αργά σε σούβλα, παρόμοια με το γύρο ή το σουβλάκι. Η μαρινάδα συνήθως περιέχει συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί.
Μετά την μαρινάδα, το κρέας περνάει σε μια μεγάλη σούβλα και ψήνεται πάνω από ανοιχτή φωτιά, με αποτέλεσμα μια πλούσια και γευστική κρούστα εξωτερικά και έναν ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό. Το ψημένο κρέας συνήθως σερβίρεται σε χοντρές φέτες και συχνά συνοδεύεται από πίτα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, μεταξύ άλλων πιθανών συνοδευτικών.
Παραδοσιακά, ετοιμαζόταν για το Πάσχα, αλλά σήμερα μπορεί να βρεθεί στα μενού των ελληνικών ταβερνών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η λίστα
Ειδήσεις Σήμερα
- Αυστρία: Νεκρός Έλληνας σε τροχαίο με φορτηγό
- Γιώργος Παπαδάκης: Σπόντα και όποιον πάρει η μπάλα – «Εγώ είμαι ο πιο παλιός» – Καυστική απάντηση στον Γιώργο Λιάγκα
- Ερωτευμένα ζευγάρια που γιορτάζουν τον Βαλεντίνο και δεν έχουν βάλει «κουλούρα»
- Πατρινό Καρναβάλι: Ανατροπή – Αλλάζει ημερομηνία η παρέλαση
- Στιγμή τρόμου: Φάλαινα καταπίνει αθλητή που κάνει καγιάκ – Τον εκτόξευσε από την πλάτη της (βίντεο)