Υλικά
4 πατάτες
500 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι
100 γραμμ. μπέικον
1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
250 γραμμ. γιαούρτι
Αλάτι & πιπέρι
50 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι.
Τις αφαιρείτε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τις πατάτες. Μοιράζετε το μίγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες. Περιχύνετε με τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τέλος ρίχνετε τη γραβιέρα τριμμένη.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.