Υλικά
8 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες σε νερό και λεμόνι
500 γραμμ. αρακάς
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
3 καρότα
Άνηθος ψιλοκομμένος
Χυμός λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα να κάψει, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες και τα καρότα σε ροδέλες, ανακατεύοντας να μαραθούν, να γυαλίσουν ελαφρά.
Προσθέτετε τις αγκινάρες, σοτάρετε 5’, ρίχνετε και τον αρακά ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, συμπληρώνετε με ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε. Βράζετε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου, ψιλοκόβετε τον άνηθο και συνεχίζετε.
Διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμόνι, προσθέτετε κουταλιές από το ζουμί του φαγητού σας ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.