Υλικά
6 ντομάτες μέτριες
4 πιπεριές πράσινες για γεμιστά
2 μελιτζάνες φλάσκες
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
300 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
Τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Κόβετε το καπάκι από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζετε προσεκτικά τη σάρκα. Περνάτε τη σάρκα από το multi. Το ίδιο κάνετε με τις μελιτζάνες, πολτοποιώντας επίσης το εσωτερικό τους στο multi. Με τον ίδιο τρόπο κόβετε το καπάκι από τις πιπεριές και τις αδειάζετε από τους σπόρους.
Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και αλάτι τις ντομάτες και τις βάζετε ανάποδα σε μια σχάρα ώστε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το ρύζι, το σκόρδο και την ψίχα από τη μελιτζάνα για 5 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτετε το μισό χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο, ανακατεύετε, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνετε τα αρωματικά, ανακατεύετε και γεμίζετε τα λαχανικά μέχρι τα 2/3.
Κλείνετε με τα καπάκια τους και τα πασπαλίζετε με φρυγανιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Γεμίζετε τα κενά ανάμεσα στα γεμιστά με τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ντομάτα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα.