Υλικά
1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
2 κρεμμύδια ξερά
2 κολοκύθια
2 πατάτες
2 καρότα
2 ώριμες ντομάτες
1 μάτσο σέλινο
3 λίτρα νερό
1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
1 αβγό
2 λεμόνια
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετείτε όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και το σέλινο.
Επάνω στα λαχανικά βάζετε το κεφάλι του ροφού. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 3 λίτρα). Αλατοπιπερώνετε και βράζετε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄.
Αφού βράσει το κεφάλι του ροφού, με προσοχή το βγάζετε σε μια πιατέλα. Βάζετε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Σουρώνετε σε σήτα το ζωμό και τον ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνετε μέσα το ρύζι. Βράζετε για 15΄ σε μέτρια φωτιά. Αφού σβήσετε την εστία χτυπάτε το αβγολέμονο και αβγοκόβετε τη σούπα.